Textruta: Frånvaro under
Ridläger kan ej ridas igen

Välkomna till Höstens ridläger!

 

v.44 måndag-onsdag

v.44 torsdag-fredag

Måndag: 8:30-16:30

Tisdag: 8:30-16:30

Onsdag: 8:30-16:30 Grillning. Medtag korv.

Torsdag: 8:30-16:30.

Fredag: 8:30-16:30. Grillning. Medtag korv

 

Alla dagar samlas barnen vid ingången till shettisstallet (kaninburen) för upprop och avprickning.  Det är även här vi blir avprickade innan hemgång. Det är viktigt att ni ser till att era barn blir avprickade!

 

Packlista:

Ryggsäck till mellis! Tas med varje dag! Även mellis tas med.

Långärmad tröja alt jacka vid ridning (för att skydda armarna mot grenar vid ridning i skogen).

Handskar. Både tunna ridhandskar för inomhus samt varmare för utomhusbruk (det är lätt att få skavsår av tyglarna. Denna period kan det även vara kallt om händerna).

Ridskor/Ridstövlar.

Ombyteskläder. Kan regna på våra uteritter! Vi måste kunna byta om för att orka med resterande del av dagen. Märk er ”ombytesväska” med barnets namn. Går bra att lämna i skåphallen under veckan. Gå gärna in i skåphallen på eftermiddagen och se att ert barn lagt ner allt i väskan. Är ofta kläder överrallt.

Ev. säkerhetsväst. Vi har tyvärr väldigt liten möjlighet att låna ut dessa.

 

Säkerhetsregler:

Ridhjälm ska vara på vid ALL hästhantering av barn under 16 år (finns att låna). Efter 16 år är det ett krav att ha hjälm vid all ridning. Säkerhetsväst rekommenderas när eleverna börjar galoppera/hoppa, men är ännu inget krav. Har man säkerhetsväst har man västen på vid all ridning.

 

Mobiltelefoner lämnas hemma. Behöver något barn komma i kontakt med sina föräldrar har ledarna telefoner att låna ut.

Lapp med namn och personnummer samt telefonnummer, lämnas till ansvarig ledare på första ridlägerdagens morgon!

 

Vi vill inte att föräldrar är närvarande under ridlägertiden.  Av erfarenhet vet att det stör vår verksamhet. Barnen blir mer ofokuserade. Efter avslutningstid, när allt är färdigt för dagen, kan ni gå runt med barnen på anläggningen och de kan berätta allt som hänt under dagen.

 

När trådarna är uppsatta vid parkeringen, uppskattar vi om ni väntar utanför. Detta för att minska stress hos hästar och instruktörer.

Vi öppnar upp när vi är klara och då är ni hjärtligt välkomna in på anläggningen!

 

Vi lägger också upp bilder från lägret på Facebook – Hjälmsättra Gård. Meddela om ni inte vill att ert barn är med på bild!  (Vi lägger inte ut efternamn).