Prova-på ridning Söndagar kl.14:30

Vi öppnar upp för nya ryttare på söndagar med planerad start efter påsk.

Totalt 8 tillfällen (14/4, 21/4, 28/4, 5/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6) Pris 2080 kr. Tillkommer en medlemsavgift på 400 kr. I medlemsavgiften ingår bla försäkring och tidningen Häst och Ryttare.

Som förälder får man vara med och leda sitt barn, tills barnet själv förstår hur man styr, bromsar och håller avstånd till andra hästar. Hur lång tid det tar, beror på barnet. Ibland 3-4 ggr, ibland en hel termin.

Vi tränar i ridhuset/utebanan på att svänga, stanna, backa. Allt på ett så roligt och lärande sätt som möjligt. Vi rider ut ett par gånger av dessa planerade tillfällen.

Vi lär oss också att ta hand om hästen inne i stallet. Vi borstar, sätter på grimmor, leder. Lär oss stallregler. I barngrupperna brukar vi dela upp tiden så att vi sköter om hästarna ca 20 minuter och rider ca 40 minuter. De första tillfällena brukar vara lite mer 50/50.

Verkar det intressant? maila admin@hjalmsattra.se för att anmäla er! Vi behöver ditt barns namn, personnummer (10 siffror), ca längd och vikt samt föräldrarnas kontaktuppgifter.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *