Hopptävlingen den 14 juni 2024

På en av sommarlovets första dagar, ägde Hjälmsättras sista klubbtävling rum. Det var en dag som inleddes med sol, även om det kanske var lite kyligt. Men dagen innehöll även lite regnstänk utspritt över tävlingsdagen.

Det som ryttarna var lite oroliga för, var vår svinrygg. Men summan av kardemumman är att det var inte många hästar som tittade till på detta hinder. Så oftast är det mest i ryttarnas huvud, det läskiga befinner sig.

Var egentligen ”giraffen” och muren som fick de flesta av de stopp som skedde under dagen. Övriga hinder var nog mer lite otur i vägvalet som utgjorde de stoppen och ska jag vara ärlig, så var de flesta stoppen på ”giraffen” också lite sned anridning som var anledningen till de stoppen. Muren kan man ju tycka att hästarna ska ha vant sig vid. Vi har ändå ägt den i ett antal år och den är med på de flesta hopptävlingarna.

Men som vanligt så går det bättre för vissa ryttare än för andra. Ibland kan det endast skilja några få hundradelar mellan om man hamnar på prispallen eller precis utanför. Jag som banbyggare, känner mig dock nöjd med hur banan byggdes. Det gick att rida mjuka fina vägar och få till fina skutt. Men den gick också att få lite snabb och teknisk när man kom till omhoppning i de två sista klasserna.

LF kat A vanns av Tora Prézent på vår gamla trotjänare Bradstone Triss. Blev 0 fel i fas 1 och tiden 45,85. På andra plats kom Filippa Bolle som red Sixton. De fick en tid på 54,82 och även de på 0 fel i fas 1. Bra ridet och grattis!

Dagens andra klass var LF för Häst. Dessa två starter var på vår förstagångshäst Tess och ryttaren Elin Pettersson samt MSH Rio som precis börjat få hoppa efter sin skada sommaren 2023. Rio reds av Alexandra Myrdal, som även tog hem segern med tiden 1,04,72 i fas 1. Bra jobbat tjejer!

LF+ kat A, menas att det även ingår en liten kort omhoppning. Bäst här gick det återigen för Tora Prézent och Triss. Imponerande av en 25-årig häst! Tiden blev 18,04. Andra platsen intogs denna gång av dem mindre rutinerade hästen Cindy och hennes ryttare Vera Jonsson. De fick kämpa i fas 1, men lyckades få upp farten ordentligt i fas 2 och slutade på tiden 18,63! Grattis till er båda!

LF+ kat B. Alltså något större ponnyer, vanns av Freja Skoglund på Moflos Fronda. Blev då ett rätt bra byte, då Nitro hade blivit halt och Freja fick byta häst under torsdagskvällen. Freja och Frodo red in på en tid av 24,75. Grattis, grattis!

LF+ för C-ponnyerna vanns av Rut Åkerlund med Moflos Frasse. De red runt på 4 fel i fas 1, men med en snabb tid – 57,41 sek. Grattis!

När vi kom upp på LE-klasserna, las två ytterligare hinder till. Detta för att få lite mer att jobba med, för de mer rutinerade ryttarna. Även en mer teknisk omhoppning tillkom. Här i kategori A, vann Majken Nordangård med Bäckdalens Carat på tiden 23,00 sek. Strax före Estrid Prézent med Hjälmsättras Fanny på tiden 23,72! Nära! Bra ridet tjejer!

LE för B-ponnyerna vanns av Majkens storasyster Stella Nordangård. Stella red runt Moflos Förgätmigej på tiden 24,62. Andra platsen intogs av Otilia Nyberg med Hagrids Monét på tiden 32,94. Grattis till er båda!

LE kat C vanns av Maya Nordin på Hjälmsättras Hannalee på tiden 29,53. Andra platsen intogs med privathästen Little Miracle och sin ryttare Lily Roos Forsell med tiden 34,19. Grattis, grattis!

LD var dagens högsta klass. I kategori A vann återigen Majken Nordangård med Bäckdalens Carat på tiden 21,66. Andra platsen tog Sabina Plotka med Olivehults Grus med tiden 32,25 och 4 fel på hinder. Grattis och bra jobbat!

10-20 centimeter högre hästar, alltså B-ponnyernas LD, vanns även den av Stella Nordangård och Moflos Förgätmigej. Grattis!

LD för C- och D-ponnyer som var dagens sista klass, vanns också av Maya Nordin och Hjälmsättras Hannalee. Stort grattis!

Jag vill även ge ett STORT, STORT GRATTIS OCH BRA JOBBAT! till er som kanske inte alltid får stå på prispallen, men som ändå kämpar på med lite kluriga hästar, bara för att ni älskar just den hästen. Det är STORT! Och till alla föräldrar och morföräldrar som ställer upp på era barn. Tar ledigt från jobbet för att vara en stöttande förälder. 1:a pris till er!! Glad sommar!

Det här inlägget postades i Tävlingsnyheter, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *