Lediga tider vårterminen 2024

Tisdag 19:15 – Ryttarmärke 3 = ca 7 års ridvana. Ålder ca 13-16 år. Ungdomsgrupp. Du behöver behärska alla tre gångarterna utan problem. Vi rider olika hoppövningar med lite klurigare lösningar, vi har påbörjat lättare dressyrskolor så som skänkelvikningar och öppnor. Ungdomsgrupp = Vi är ca 8 stycken i gruppen. Har mockhäst och höhäst. Rider hela timmen. 1 plats.

Tisdag 20:15 – LB/LA nivå = många års ridvana. Ålder ca 16-21 år. Funkar även utmärkt för vuxna! Du behöver behärska alla tre gångarterna utan problem. Vi rider olika hoppövningar med klurigare lösningar, vi rider dressyrskolor så som skänkelvikningar, öppnor och slutor. Du bör ha ridit mkt i din ungdom, men kanske vill ta upp det som vuxen igen? Ungdomsgrupp = Vi är ca 8 stycken i gruppen. Har mockhäst och höhäst. Rider hela timmen. 1 plats.

 • Onsdag 17,15 – Guldhästen. = Termin 4/5. Ålder ca 7-13 år. Denna grupp har barnen börjat få flyt på traven och de flesta vill galoppera. Vi galopperar fortfarande en o en och man kan välja att trava om man så vill. Tränar på ridvägar i trav. Hoppar små hinder i följd. Allt på ett så roligt och inlärande sätt som möjligt. Vi rider ut ca var tredje gång under den perioden av året som det går. Juniorgrupp = Vi rider hela timmen, så man ska komma ca 15-20 minuter innan start och göra iordning sin häst. Ridlärare är oftast Maud Karlsson. 1 plats. Reserverad
 • Onsdag 19:15 – Ryttarmärke 4 = ca 8 års ridvana. Ålder ca 14-16 år. Ungdomsgrupp. Du behöver behärska alla tre gångarterna utan problem. Vi rider olika hoppövningar med lite klurigare lösningar, vi rider dressyrskolor så som skänkelvikningar och öppnor. Ungdomsgrupp = Vi är ca 8 stycken i gruppen. Har mockhäst och höhäst. Rider hela timmen. 2 platser.
 • Onsdag 20:15 – LB/LA nivå = många års ridvana. Ålder ca 16-21 år. Funkar även utmärkt för vuxna! Du behöver behärska alla tre gångarterna utan problem. Vi rider olika hoppövningar med klurigare lösningar, vi rider dressyrskolor så som skänkelvikningar, öppnor och slutor. Du bör ha ridit mkt i din ungdom, men kanske vill ta upp det som vuxen igen? Ungdomsgrupp = Vi är ca 8 stycken i gruppen. Har mockhäst och höhäst. Rider hela timmen. 1 plats.
 • Torsdagar 16:45-17:45 Barngrupp. Nybörjargrupp. Kommer bli en helt nystartad grupp. Startdatum 7 mars! Barngrupp= Vi har stallteori ca 15-20 minuter där vi lär oss ta hand om hästen från marken, samt ca 40 minuters ridning. Tränar på ridvägar och lära sig rida lätt. Svänga och göra halt. Allt på ett så roligt och inlärande sätt som möjligt. Vi rider ut ca var tredje gång under den perioden av året som det går. Ridlärare är Maud Karlsson. Många lediga platser i dagsläget.
 • Lördag 15,00 – Gulahästen. = Termin 2. Ålder ca 6-10 år. Denna grupp repeterar vi mycket från termin 1, vilket gör att man kan starta i denna grupp om man har ett litet kavat barn. Vi tränar på att få flyt på traven och klara hålla trav i svängar. Vi testar att ”guppa” över små hinder, mer som bommar på marken. Allt på ett så roligt och inlärande sätt som möjligt. Vi rider ut ca var tredje gång under den perioden av året som det går. Barngrupp = Vi rider ca 35-40 minuter och har stallteori ca 15-20 minuter. Vi lär oss göra iordning hästarna  och vi lär oss stallregler och att hantera hästen även från marken. Ridlärare är någon av våra ungdomsledare. 1-2 platser.
 • Söndag 9,30 – Hjälmsättramärke 3. = Termin 6-8. Ålder ca 9-13 år. I denna grupp måste man kunna galoppera. Vi tränar på att förstå hur hästen ska börja jobba rätt. Vi sitter ner i traven, hoppar små hinder i följd och börjar få flyt på ridningen. Allt på ett så roligt och inlärande sätt som möjligt. Vi rider ut ca var tredje gång under den perioden av året som det går. Juniorgrupp = Vi rider hela timmen, så man ska komma ca 15-20 minuter innan start och göra iordning sin häst. Ridlärare är Hilda Skareng. 1 plats. Reserverad

Reserverad menas att platsen är upptagen just nu för prov-ridning.

Vi har en del lediga tider om det är många som skulle vilja börja. Så är du intresserad av att börja rida hos oss, men inte hittar någon ledig tid – hör av dig via mail, så hör vi av oss om vi får till en till grupp.

Vi behöver veta;

 • – Namn
 • – Personnummer
 • – Förkunskaper
 • – Ca längd och vikt, för planering av häst.
 • – Vilka dagar ni kan och mellan vilka tider.
Det här inlägget postades i Lediga tider VT24. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *