Verksamhetens art och inriktning

Föreningen Hjälmsättra Kusk och Ryttare bildades 1997 för att främja våra barn och ungdomars möjlighet till en bra och säker miljö i samband med deras kontakt med hästar, där alla hjälper varandra oavsett ålder, där man blir bemött och bemöter andra på ett trevligt sätt, visar varandra hänsyn och framför allt har trevligt tillsammans i vårt gemensamma hästintresse och att värna om ett bra stallklimat.

Föreningen arbetar mycket med att våra barn och ungdomar ska få utvecklas till trygga och säkra ryttare/kuskar i sin egen takt på lagom stora hästar.

Med detta som grund ska medlemmarna i föreningen kunna få kunskap i ridning, körning och inblick i skötsel av hästar och utrustning samt få prova på ridsportens alla grenar och därmed ge alla en möjlighet att testa sina nyvunna kunskaper och få tillfälle att tävla på en passande nivå både vid arrangerade tävlingar på Hjälmsättra Gård, och på annat håll, samt märkestagning i Ridsportsförbundets regi.

Vi är en idrottsförening inom ridsporten och blev medlem i Svenska Ridsportförbundet i april 2002. Under 2012 upprättades avtal mellan Ridskolan Hjälmsättra RK HB och Föreningen avseende ridavgifter för medlemmarna och inköp av tjänster från Ridskolan.

Det här inlägget postades i Föreningen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *