Hopptävling 15 september 2023

Vi hade en jättefin hopptävling i fredags. Många ryttare som ville testa sina kunskaper i klasserna LF-LE. Allt från kat A (shettisar) till stora hästar. En hel del nya ryttare som inte tävlat tidigare. Superkul!

Pga alla mygg, så bestämde vi oss för att ha tävlingen inomhus.

I första klassen, LF för kat A, hade vi 8 ekipage. I LF har vi ingen omhoppning, utan det är direkt på första rundan tiden räknas. Allra bäst gick det för Märta Tengelin och Bradstone Triss som fick 0 fel och tiden 1,00,90. På andra plats hittar vi Isabell Bolle på Bäckdalens Carat som också red runt felfritt, men med tiden 1,30,37. Grattis till er båda! och bra jobbat av alla ryttare i klassen!

(saknar bild på Isabell o Märta från prisutdelningen. På denna bild ser vi Isabell o Carat)

Andra klassen i LF var det kat C+D-ponnyer. Där vann Minna Gunnarzon och Windmill Cocco över det andra ekipaget i klassen. Stort grattis! och bra jobbat till alla i klassen!

Tredje klassen, LF+, var det hela 14 starter. Även här var det kat A (shettisar). LF+ menas att det är en mindre omhoppning/fas 2, för de som ridit felfritt. 7 st var felfria och det var 4:a placeringar. Bäst i denna klass var Estrid Prézent med Hjälmsättras Fanny, men tiden 18,22! På andra plats hittar vi lillasyster Tora Prézent med den rutinerade 27-åringen Filur. De red runt på tiden 23,84. Trea kom på Edith Yström med Gunnar på tiden 23,85. 4:e plats togs av Lia Enberg med Bäckdalens Carat på tiden 32,62. Stort grattis till er alla fyra! och bra jobbat till alla ryttare i klassen!

I klass LF+ för kategori B var det 5 starter och 2 placeringar. Hela 4 stycken var felfria i grundomgången (fas 1). Bäst efter omhoppningen (fas 2) blev Majken Nordangård och Moflos Fronda som red snabbt och felfritt på tiden 16,50! Andra platsen var inte långt efter, på 16,97 kom Edda Palm och Hagrids Monét! Grattis till er båda! och bra jobbat alla ryttare!

(Här har jag tyvärr ingen bild. Någon som har, så lägger jag in en).

LF+ för kat C hade 3 starter och där blev det bara en som gick felfritt i både fas 1 och fas 2; Maya Nordin med Hjälmsättras Hannalee. Tiden blev 21,81! Grattis! Bra jobbat alla ryttare!

I Klass LF för kat D och Häst (för få starter för att de skulle få varsin klass) var det också 1 placering och den togs av Freya Hinxman och Dejsi med tiden 18,50! Grattis! Även de andra ryttarna i klassen var mycket duktiga!

Klass LE för kat A var det 7 starter och 4 av dessa var felfria efter två faser. 2 av dessa kom på placering. På första plats hittar vi återigen Estrid Prézent och Hjälmsättras Fanny med tiden 20,35! Andra platsen hittar vi Sofia Sikström på Hjälmsättras Cummine med tiden 22,19. Grattis båda två! och bra jobbat alla ryttare i klassen!

LE kat B hade 5 starter och därmed 2 placeringar. Bäst gick det för Agnes Thingwall Ericsson med Bränntorps Fideli på tiden 17,75! och andra platsen intogs av Sofia Sikström med Hjälmsättras Cummine (som inte fick en egen klass för LE+, då det var för få starter). Tiden blev 18,21! Grattis till er båda! och bra jobbat alla ryttare i klassen!

LE kat C hade 3 starter och därmed endast en placering. Den intogs denna gång av Lisa Palm med Moflos Frasse på tiden 19,34 och fel fri i bägge faserna! Grattis! Bra jobbat även ni andra i klassen!

Sista klassen för kvällen blev LE för kat D+Häst. Där hade vi 2 starter och en placering och det blev Alexandra Myrdal med Windmill Cocco med tiden 20,66! Stort grattis! och bra ridet av alla i klassen!

Jag vill passa på att tacka alla som ställt upp som funktionärer på hopptävlingen. Utan er, ingen tävling! <3

Det här inlägget postades i Resultat 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *