Hopptävling måndag 18 september 2023

Då vi vill erbjuda så många som möjligt att få möjligheten att tävla, har vi delat upp klasserna så att de lättare klasserna är på fredagen och de lite högre klasserna på måndagen. Annars skulle vi få väldigt långa tävlingskvällar och alla skulle inte få plats. Idag var det alltså dags för de lite högre klasserna.

Ridhusunderlaget jämnades ut och ny bana byggdes upp. Lite skillnad måste det vara för de som var med på olika hästar både på fredagen och måndagen. Även denna bana var lätt på så sätt att vi fick inte många vägringar. Däremot lite slarv av hästar och ryttare, så en del bommar for i backen. Men man måste ju också ha lite svårigheter så att det inte bara avgörs på vem som rider snabbast. 11 av 24 st var fel fria i fas 1 och endast 6 st var felfria i både fas 1 och fas 2! Vi fick dock se många spännande och fina rundor! Men några gick det givetvis bäst för och de kommer nedan;

Klass LE för A o B-ponny vann Elin Harneryd med Bränntorps Fideli på kvällens snabbast tid oavsett klass och katergori – 16:50! På andra plats hittar vi Stella Nordangård med Moflos Förgätmigej på tiden 20:19. Stort grattis till er bägge!

I klass LE för D-ponnyer var det endast 3 starter och en placering. Den enda som gick felfritt i bägge faserna var Adina Stalås med Windmill Cocco. Tiden blev 22:22. Stort grattis!

LE Häst hade två starter och vann gjorde Mikaela Myrdal med Dejsi. Felfria i bägge faserna och tiden 17:43! Snabb runda med en så stor häst! Stort grattis!

I klassen LD för A o B-ponnyer var det endast en som var felfri i bägge faserna och därmed vinnare i klassen – Felicia Ölund med Bränntorps Fideli! och tiden var 17:53! Andra platsen intogs av Elma Deschamps med Mr King Cool med tiden 31:35 och 4 fel på hinder. Grattis och bra jobbat båda två!

LD för katergori D-ponny, vanns återigen av Adina Stalås med Windmill Cocco! Stort grattis! Denna gång var ingen av ryttarna felfria, men med 4 fel och tiden 1,17,93 räckte för vinst!

Sista klassen som avgjordes var för storhäst i klass LD. Där gick återigen Mikaela Myrdal och vann med hästen Dejsi! Tiden denna gång blev 30,06 och 4:a fel efter lite funderingar på hur banan gick. Stort grattis!

Jag vill också gratulera övriga deltagare till bra rundor och bra kämpat! och ett stort tack till alla föräldrar som varit funktionärer! <3

Det här inlägget postades i Resultat 2023. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *