Rapport från Hopptävling 231023

På måndagskvällen hade vi vårt klubbmästerskap i hoppning. Spännande! Det visade sig vara en lite svår bana (vilket var tanken, då det ändå var KM), så det blev inte många felfria ekipage. Många fick stopp på första hindret, vilket i säg inte var ett svårt hinder. Tror att man kanske ibland rider lite försiktigt i starten, istället för att driva på mer direkt. Inte fart, utan kraft! Hinder 5 var också ett svårt hinder för många. Det var muren som stod där. Vi har nog haft med muren på alla tävlingar under våren, så hästarna borde klara det vid det här laget kan man tycka. Men det tyckte inte hästar och ryttare 😉 Men vi fick se många fina rundor!

Tyvärr gjorde vi i domartornet en miss när vi skulle räkna ut klubbmästerskapsresultaten. Vi gick efter våra listor om vem som placerat sig i de olika klasserna. Så så vart det rätt. Dock blev det ändå lite fel, då en del som inte placerade sig i de ordinarie klasserna, hade bättre resultat än de som placerat sig i annan kategori. Så det var ett ekipage i ponnyklassen som det blev fel på. I storhästklassen hade jag helt enkelt räknat ihop fel. Räknade 4 fel på vägring bägge gångerna (var egentligen en vägran och en sväng pga fel tanke från ryttaren? Men man får inte korsa sitt eget spår på väg emot ett hinder). Så första vägringen ger 4:a fel och andra ger 8:a. Så totala felpoängen blev fel helt enkelt. Jag ber verkligen om ursäkt för detta! Ni kommer givetvis bli uppmärksammade på prisutdelningen vid vår julshow!

Rätt placering KM är;

STORT GRATTIS TILL LEONIE OCH HILDA SOM ÄR ÅRETS KM-MÄSTARE! och grattis även till er andras placeringar i KM!

Jag har tyvärr inga bilder från tävlingen ännu. Så har ni bilder som vi kan komplettera med – skicka dem på Mauds messenger!

Det här inlägget postades i Resultat 2023, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *