Vårens andra hopptävling 17 maj 2024

Våren verkar verkligen ha kommit. Äntligen! Hästarna fick dagen innan tävlingen, bo ute för första gången för året. Så vi förstod att det eventuellt skulle bli lite tröttare hästar. Är lite skillnad att sova ute och inne. Hästarna kan ju inte koppla av lika lätt ute. Men de vänjer sig och de har alltid någon som vaktar mot eventuella faror. Men jag tycker våra hästar var precis som vanligt.

Det var en lång bana denna gång, vilket gjorde att tidsplanen sprack lite. Men ändå inte mer än 5 minuter. Rätt bra med 36 starter kan jag ändå tycka. Ryttarna var lite oroliga över vår solfjäder som inte varit med på någon tidigare hopptävling. Men jag tror nog att oron var lite överdriven. De flesta klarade den felfritt. Speciellt när ryttarna verkligen styrde och red bra! Annars var det väl muren som satte stopp för några ekipage. Man kanske kan tycka att hästarna skulle vänja sig, då muren nästan är med på varje tävling. I övrigt tyckte jag att det var bra ritter. Några ryttare kanske kunde tagit lite lättare svängar än vad de valde och tagit grundomgången i ett något lugnare tempo. Men som sagt, bra ritter ändå!

Varje resultat kan ni läsa under ”Resultat 2024”. Här nedan får vi lite bilder på de som klarade sig bäst under denna kväll.

Klass LF 1) Tora Prézent med Bradstone Triss. Grattis!

LF+ för kategori A; 1) Tora Prézent med Bradstone Triss. Grattis, grattis!

LF+ för B-ponny 1) Estrid Prézent – Exzentrics Nitrogen. 2) Bianca Vållberg Scharf – Dabernoon Billie Jean. Stort grattis!

Klass LF+ för C-ponnyer 1) Lily Roos Forsell – Mirakel. 2) Tuva Lundin – Chanel. Grattis till er båda!

LF+ för häst 1) Minna Gunnarzon – Dejsi. Grattis, grattis!

LE för A-ponny och B-ponny 1) Estrid Prézent – ”Nitro” 2) Freja Skoglund – ”Nitro”. Grattis till er båda!

LE för kategori C 1) Rut Åkerlund – Moflos Frasse. 2) Lily Roos Forsell – Mirakel. Stort grattis!

Det här inlägget postades i Resultat 2024. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *