Vi som jobbar på Hjälmsättra 2023

Maud Karlsson driver och äger ridskolan. Har drivit ridskolan sedan 1995. Har byggt upp ridskolan succesivt från endast skogsturer till nu, ridlektioner 5 dagar i veckan. Har hållit på med hästar sedan 7-års ålder och haft egna hästar sedan 13-års ålder. Numera ett drygt 40-tal. Gått många av ridsportsförbundets utbilningar och gillar ALLT med hästar. Framför allt att ha roligt till häst! Det innebär en blandning av dressyr (som är grunden till all ridning), hoppning, uteritter, fotboll till häst, gymkhana, voltige, bruksridning och körning. Ja hos oss får man testa på allt!

Marcus Aggebo. Jobbar som allt i allo i stallet. Släpper ut- och in hästar. Fodrar, snickrar och skor våra hästar. Marcus är uppfödd i stallet. Har suttit på hästar redan innan han kunde sitta upp själv. Så blir det när ens mamma är Maud. Marcus hade en ridkarriär innan fotbollen tog hans hela intresse. Marcus spelar fotboll i division 2, vilket tar mycket av hans fritid. Men mamma Maud är glad att han åtminstone jobbar i stallet. Även om det inte blir så mycket ridning. Annars har Marcus testat det mesta som innebär fart; Tornerspel, gymkhana, hoppning och galopptävlingar på ponny.

Ejnar Karlsson. Jobbar som allt i allo i stallet. En riktig krutgubbe som inte vill bli pensionär! Han fodrar hästarna på morgonen, kör gödsel, lagar allt som är trasigt och skor fortfarande en hel del hästar. Ejnar är Mauds pappa och har faktiskt ridit en hel del i yngre dagar. Det är även han som fått Maud intresserad av körning av hästar, då han själv är gammal bondgrabb från Norrland.

Iréne Karlsson. Jobbar som ekonom och hemsideansvarig. Är mamma till Maud. Började rida när hon var dryga 30 år, då hon inte ville att hennes dotter skulle vara i stallet med en okunnig och rädd mamma! Numera kommer hon ner och kollar till så att vi sköter oss i stallet. Ridningen är lagd på hyllan.

Linnea Enström. Jobbar med ridgrupper på onsdagar och söndagar, samt ibland även andra dagar som vikarie. Linnea har ridit hos oss sedan 4-års ålder. Varit medryttare på lilla Ettan innan hon gick över på Bästico och numera Mabuza. Tävlat i alla discipliner under åren. Numera mestadels hoppning. Är utbildad ungdomsledare genom ridsportsförbundet.

Mikaela Myrdal. Har ridit hos oss sedan 4-års ålder. Jobbar med ridgrupper på söndagar. Ses ofta även som ridlärare på lördagarna. Mikaela gillar både hoppning och bruksridning. Förutom att ha vunnit en massa hopptävlingar, har hon också representerat Stockholms län i bruksridning som både junior och numera som senior! Mikaela är utbildad ungdomsledare och ridledare.

Madeleine Myrdal. Varit i Frankrike och pluggat ett år, varav hon inte har några fasta grupper just nu, men kommer säkert att hoppa in som vikarie då o då. Madde är medryttare på Cocco på söndagarna. Ridit hos oss sedan småbarnsåren. Utbildad ungdomsledare.

Angus Nyman. Jobbar i stallet ett par dagar i veckan, med mockning och annat. Angus är en klippa på att se vad som behöver fixas! Angus har också ridit på Hjälmsättra sedan han var liten. Har numera egen häst i ett annat stall, då vi inte har inackorderingar. Kommer ha lektion på tisdagskvällar.

Tilda Jonsson. Jobbar som ungdomsledare och är ordförande i ungdomssektionen. Tilda har precis som övriga ridit hos oss sedan barnsben. Tilda är medryttare på Herkules. Jobbar mestadels söndagar med en barngrupp. Har även mockning i stallen på tisdagarna.

Leonie Jobe. Jobbar som ungdomsledare och är också mycket aktiv i ungdomssektionen. Leonie är medryttare på Cocco har som plan att komma ut på hopptävlingar på just Cocco. Leonie går hästutbildning på gymnasiet och har praktik på Hjälmsättra på måndagar och tisdagar. Annars jobbar hon precis som Tilda med en barngrupp på söndagarna. Har även mockning i stallet på onsdagar och torsdagar. Så i princip är Leonie i stallet varje dag!

Lisa Palm. Jobbar med mockning i stallet på onsdagarna. Men är i stallet många dagar i veckan. Är ungdomsledare och aktiv i ungdomssektionen. Lisas medryttarhäst är Frasse och Fiona. Tillsammans med Lisas mamma, har Lisa en 2-årig unghäst som säkerligen blir Lisas framtida tävlingshäst. Men så länge Lisa vill hänga i vårt stall, är vi jättetacksamma!

Det här inlägget postades i Vi som jobbar på Hjälmsättra. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *