Stjärnsunds Welton

Född 2017. Brun utan tecken. Ca 122 cm hög. Dartmoor

E: Stjärnsunds Starden – Vean Traveller

U: Stjärnsunds Whitney – Hisley Prospect

Även Welton är en häst som kom med ”på köpet”. Jag skulle ha Conjak och blev övertalad att även köpa med Welton. så Welton var bara 2 år när han kom till Hjälmsättra 2019. Bägge två köptes från en dam i Motala, som hade haft hästarna i sin terapiverksamhet. Men tiden fanns inte, så hästarna blev lite ”stående”.

Welton är ordentligt inriden, men inte gått så mycket på ridskolan ännu. Men det kommer bli mer o mer! Welton är av det lite ”latare” hållet, så man får inget gratis. Men tror han kommer bli perfekt till de elever som inte vågar ha så mycket fart! Welton är också mycket tömkörd. Så ett kommande projekt blir att få honom i vagn. Welton är en väldigt vänlig individ. Han kommer gärna fram i hagen och hälsar! Welton och Nogger är väldigt lika. Men så är de ju också halvbröder! Lätt att ta fel på dom! Men å andra sidan är Welton mer social, så det är en ledtråd.

Brorsorna! Welton är lite yngre på bilden, så det är han som är tunnare. Men numera är har de nog samma kroppsform. Welton är något brunare och Nogger något rödare (vilket inte syns på denna bild)

Det här inlägget postades i Welton. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *