Trygghet och säkerhet för alla i stallet

Tryck på rubriken för att se hela inlägget.

Vi på Hjälmsättra jobbar för en trygg och fin miljö för barn, ungdomar och vuxna att befinna sig. Trygghet innebär olika för olika personer, här kommer några sätt som vi jobbar med trygghet;

  • Föreningen har förberett sig genom utbildning och planering för att det värsta tänkbara scenario ska drabba oss. Vi har alltså en plan! Läs mer under respektive rubrik under fliken ”förening”.
  • Hos oss ska alla känna sig välkomna! Vi säger ”hej” till alla vi möter och man ska kunna fråga vem som helst i stallet om hjälp. Vi ska inte känna oss obekväma, någonsin! Mobbing ska inte förekomma hos oss! Och skulle du uppleva dig utanför eller på annat sätt utsatt, vill vi att du kontaktar någon av oss ridlärare, någon i styrelsen eller ungdomssektionen. Det sätt som DU tycker är lättast. Mobbing är aldrig lätt och aldrig ok!
  • Man ska också känna sig trygg med att personalen vet vad de gör. Att vi lär ut rätt saker. Alla våra ridlärare har minst ungdomsledarutbildning och många års erfarenhet av hästar. Alla ridlärare har gått på Hjälmsättra ridskola sedan barnsben och fått säkerhet med häst genomgående i sin utbildning.
  • Våra hästar ska skötas på ett korrekt sätt. Dvs både DU och JAG ska veta hur man hanterar ett flyktdjur på bästa sätt. Här länkar vi till ridsportsförbundets folder kring säkerhet sakermedhast.pdf (ridsport.se) Kan vara bra om du som förälder också vet hur det ska gå till. Eleverna kommer lära sig det på ridlektionerna.

Det här inlägget postades i Trygghet i stallet - för alla. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *