Utrustning för ridning på Hjälmsättra Gård

  • Ridhjälmen ska passa exakt och vara godkänd med CE-märkning. Finns att låna i stallet.

Ridhjälm ska bäras av alla under 15 år vid ALL HÄSTHANTERING. Ridhjälm ska bäras av alla åldrar vid all uppsutten ridning och körning på ridskolans område eller med ridskolans hästar. Vid köp av egen hjälm – köp ingen begagnad, då du inte vet vad den varit utsatt för!

  • Säkerhetsväst. Vi rekommenderar alla att använda säkerhetsväst. Vi har säkerhetsvästar att låna ut. Om ni investerar i en egen väst, ta hjälp i ridbutiken så ni får en som är rätt anpassad. Man ska inte köpa västar att ”växa i”. Köp då hellre begagnat.
  • Det finns många sjukdomar för hästar som smittar indirekt dvs genom utrustningen. Det är alltså av stor vikt att du INTE använder samma utrustning i flera stall. Du måste tvätta utrustningen och för skor – desinficera dem innan du är välkommen till vår anläggning. Det blir en katastrof om du för in smitta på vår ridskola!
  • När man är ny på ridskolan, behöver man inte ha alla nyaste ridkläderna. Ett tips är att ha tex tights då de sitter lite mer som ridbyxor och då inte skaver lika lätt. En sko med klack är ett måste. Man kan alltså inte rida i sandaler eller platta gymnastikskor. De kan åka igenom stigbygeln och man kan fastna i hästen om man har otur. Ridhandskar är bra att investera i. Finns från 35 kr på tex Granngården. Ridhandskar är mer anpassade till tyglar och sitter skönare på händerna. Tyglarna kan skava, så bra att ha även om det är varmt ute.
  • Vi har säkerhetsstigbyglar på alla våra ridskolesadlar. Ibland vill ungdomarna införskaffa egna stigbyglar. Tänk då på att vi endast tillåter modeller som är av god säkerhet. Inte helgjutna!
  • Vid användning av egna borstar, schabrak osv. Tänk på att de inte får användas på andra hästar än de som står i våra ridskolestall. Annars har vi egna utrustningar som ni kan använda er av!
  • Innan du använder sporrar – hör med din ridlärare om du är redo!
Det här inlägget postades i Utrustning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *